Syrigos Family

Ποιοί είμαστε

Με καταγωγή από την Σαντορίνη η Οικογένεια Συρίγου ενισχύει την πλούσια γεωργική παραγωγή του νησιού με προϊόντα μοναδικών χαρακτηριστικών, υψηλής ποιότητας και ξεχωριστής νοστιμιάς.

Τα Προϊόντα μας

ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΔΩΡΩΝ

Τα προϊόντα μας

Syrigos Family
  • ASSYRTIKO 2015

    18.90

    Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΡΤΙΚΟΥ

    ΠΟΠ Σαντορίνη

    Μπορεί να χωρέσει όλη η μαγεία ενός νησιού σε ένα κρασί; Το Ασύρτικο Σαντορίνη συμπυκνώνει τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του ομορφότερου νησιού της Ελλάδας: το εκτυφλωτικό φως, το ηφαιστειογενές έδαφος και τη λιτή μοναδικότητα της Σαντορίνης.
    Εδώ άλλωστε γεννήθηκε η κορυφαία ελληνική ποικιλία σταφυλιού, το Ασύρτικο, που τώρα κατακτά όλο τον κόσμο, τόσο χάρη στη συναρπαστική γεύση του, όσο και για την υψηλή διατροφική του αξία.
    Το Ασύρτικο Σαντορίνη συνδυάζεται εξαιρετικά με όλες τις ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις, αναδεικνύεται δε ιδιαίτερα με ψαρικά και θαλασσινά.
    Στη μύτη σαγηνεύουν τα αρώματα αχλαδιού, μήλου και ορυκτών με ωραία δεμένες βοτανικές νύξεις, ενώ στο στόμα η κρεμώδης υφή ισορροπεί θαυμάσια την ορυκτότητα και το νεύρο του Ασύρτικου. Γεμάτο, συμπυκνωμένο κρασί με φίνα πολυπλοκότητα και μεγάλη διάρκεια στο στόμα.

    Παραγωγή και εμφιάλωση Artemis Karamolegos Winery.

  • CAPERS IN BRINE

    5.70

    Capers is excellent source of calcium, potassium, magnesium, sodium and zinc.
    Furthermore, its seeds contain fatty acids, mostly linoleic acid, which belongs to the group of healthy and beneficial fats. They are rich in flavonoids as quercetin and kaempferol.

    Therapeutic properties
    Even in ancient times the therapeutic properties were well known. Dioscorides recommended the leaves and the roots of capers for the treatment of edemas. Also, in a 15th century medical textbook, the writer claims that capers “treats the spleen problems, abases the intestinal worms, cures the piles, strengthens the sperm, helps in stiffness and rheumatic problems…”

    Capers is considered a multiply therapeutic herb that has been used in medications and cosmetics. It is anti-inflammatory, antioxidant and has diuretic action.It reinforces the immune system, stimulates the blood circulation and helps the respiratory function.

  • FAVA

    5.60

    Fava is a special kind of pulse with a characteristic light yellow color, coming from a plant called “lathouri”. It belongs to the beans family.Ιt blossoms in April and May, and its seeds, are picked and left to dry, then broken to smaller pieces before they reach the consumer.

  • SANTORINI ASSYRTIKO 2015

    18.90

    THE CLASSIC EXPRESSION OF ASSYRTICO

    PDP SANTORINI

    A wine containg all the magic of the island. Santorini Assyrtiko condenses all the characteristics of the most beautiful Greek island: the bright light, the volcanic soil and austere uniqueness of Santorini.

    In Santorini was born the most famous Greek variety of grapes, Assyrtiko, which is conquering world now, thanks to its exciting taste and high nutritional value.

    Santorini Assyrtiko is perfectly combined with all Greek and Mediterranean tastes.

    Complex nose of pear, apple and minerals with beautifully added herbal notes. Full bodied, has a creamy texture wonderfully balanced by minerality and tension. A full, condensed wine with a refined complexity and long lasting in the mouth.

    Production and bottling: Artemis Karamolegos Winery.

  • SUNDRIED TOMATOES IN OIL

    5.90

    The so called “Red Queen” changes form and taste and conquers the Greek dinner table.
    Tomato, a protagonist for centuries in our dishes, now triumphs in its sundried version, which has become very popular in recent years, not only because of its exquisite taste and high nutritional value, but also of its limitless ways of use in the Greek Cuisine.

     

  • SUNDRIED TOMATOES IN OIL (WITH HERBS)

    6.00

    The so called “Red Queen” changes form and taste and conquers the Greek dinner table.
    Tomato, a protagonist for centuries in our dishes, now triumphs in its sundried version, which has become very popular in recent years, not only because of its exquisite taste and high nutritional value, but also of its limitless ways of use in the Greek Cuisine.

X